Kia elektrisch rijden

Met een groeiend aanbod aan elektrische voertuigen, zet Kia stappen richting een duurzamere toekomst. Ontdek de praktische voordelen van elektrisch rijden, van geavanceerde technologie tot minder milieu-impact. Overweeg de overstap vandaag en ervaar wat Kia te bieden heeft.

Aanbod Kia elektrische auto’s

Kia biedt een diverse reeks elektrische auto's aan die perfect aansluiten bij verschillende levensstijlen en behoeften. Van de dynamische Kia e-Niro tot de innovatieve Kia EV6, elk model biedt een indrukwekkende rijervaring, geavanceerde technologie en een stijlvol design. Ontdek ons aanbod en vind de elektrische auto die bij u past.

Voordelen elektrische auto’s van Kia

Milieuvriendelijk

Kia's elektrische auto's helpen de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen, wat bijdraagt aan een schoner en gezonder milieu. Door te kiezen voor elektrisch, draagt u direct bij aan het verminderen van luchtvervuiling en het tegengaan van klimaatverandering. Kia zet zich in voor duurzaamheid met voertuigen die minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

 

Lagere gebruikskosten

Elektrisch rijden met een Kia betekent genieten van lagere kosten voor elektriciteit in vergelijking met de brandstofprijzen voor conventionele auto's. Bovendien hebben elektrische voertuigen minder bewegende onderdelen, wat resulteert in lagere onderhouds- en reparatiekosten. Dit maakt de totale eigendomskosten over de levensduur van het voertuig aanzienlijk lager.

 

Stil en comfortabel rijden

De elektrische auto's van Kia bieden een uitzonderlijk stille rijervaring, vrij van de motorruis die gepaard gaat met benzine- of dieselauto's. Dit zorgt voor een rustige en ontspannen rijomgeving, zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. De afwezigheid van trillingen van een verbrandingsmotor draagt verder bij aan het comfort.

 

Overheid Incentives

In veel landen, waaronder Nederland, worden elektrische voertuigen ondersteund door overheid incentives zoals belastingvoordelen, subsidies bij aankoop en korting op parkeerkosten. Deze voordelen maken de overstap naar een elektrische auto financieel nog aantrekkelijker en verlagen de drempel voor consumenten en bedrijven om te kiezen voor een duurzamer alternatief.

 

Geavanceerde technologie

Kia elektrische auto's zijn uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid, connectiviteit en rijassistentie. Denk aan geavanceerde systemen voor autonoom rijden, slimme navigatie die de resterende actieradius in real-time berekent en apps waarmee u op afstand de oplaadstatus kunt controleren en de binnentemperatuur kunt voorprogrammeren.

 

Toegankelijk opladen

Kia werkt samen met netwerken van openbare laadstations om eigenaren van elektrische voertuigen toegang te bieden tot een uitgebreid en groeiend netwerk van oplaadpunten. Thuisladen is eenvoudig met de installatie van een thuislaadstation, wat zorgt voor gemak en flexibiliteit. Kia biedt ook oplossingen voor snelladen, wat het mogelijk maakt om de batterij in korte tijd aanzienlijk op te laden.

 

Ook de laadpaal regelt u via Kia de Waard

Bij Kia de Waard zorgen we voor een naadloze overgang naar elektrisch rijden. Dit betekent dat u naast uw nieuwe Kia elektrische auto ook eenvoudig een laadpaal thuis of op het werk kunt laten installeren. Wij adviseren u graag over de beste laadoplossing voor uw situatie.

Alles over het opladen van een Kia elektrische auto

Het opladen van uw Kia elektrische auto is gemakkelijk en efficiënt. Met een breed netwerk van openbare laadstations en de mogelijkheid om thuis te laden, bent u altijd verzekerd van een volle accu. Wij informeren u over laadtijden, laadsnelheden en hoe u optimaal gebruik kunt maken van het oplaadnetwerk.

Wat kost een Kia elektrische auto?

De kosten van een Kia elektrische auto kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model, de uitvoering en eventuele extra opties die u kiest. Over het algemeen ligt de prijsrange voor nieuwe Kia elektrische voertuigen tussen ongeveer €35.000 en €65.000.

Instapmodellen

Instapmodellen, zoals de Kia e-Soul, beginnen bij ongeveer €35.000. Deze auto's bieden een solide basis van elektrisch rijden met alle essentiële functies, een comfortabele rijervaring en een respectabele actieradius.

Middenklasse modellen

Middenklasse modellen, zoals de Kia e-Niro, kunnen variëren van ongeveer €40.000 tot €50.000. Deze voertuigen bieden een balans tussen prijs, prestatie en luxe, met extra's zoals grotere accupakketten voor meer bereik en geavanceerde technologische snufjes.

High-end modellen

High-end modellen, zoals de Kia EV6, kunnen geprijsd zijn tussen €50.000 en €65.000, afhankelijk van de uitvoering en opties. De EV6 is het vlaggenschip onder de elektrische auto's van Kia, met top-of-the-line technologie, indrukwekkende prestaties en een uitzonderlijke actieradius.

Deze prijzen indicatief zijn en kunnen variëren op basis van de lokale markt en eventuele fiscale wijzigingen. De daadwerkelijke kosten voor de eigenaar kunnen verder verminderd worden door overheidsincentives zoals subsidies, belastingvoordelen en andere stimuleringsmaatregelen voor elektrisch rijden. Deze financiële voordelen maken de overstap naar een elektrische auto nog aantrekkelijker.

Voor een nauwkeurige prijsopgave en informatie over de beschikbare modellen en opties, raden we aan om direct contact met ons op te nemen of een bezoek te brengen aan onze vestiging. Zo kunt u  de verschillende modellen vergelijken en het voertuig vinden dat het beste bij uw behoeften en budget past.

Een elektrische Kia voor een aantrekkelijke prijs

Kia heeft onlangs zijn toekomstplannen gedeeld met de buitenwereld. Wat opviel, is dat het bedrijf kosten gaat besparen voor EV's door middel van batterijdiversificatie, een nieuw EV-platform en kostenvermindering van de Power Electronics (batterij, elektromotor, boordlader). Deze strategieën zullen resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen, waardoor de prijzen van elektrische voertuigen van Kia naar verwachting gunstiger zullen worden. 

Hoe ver u kunt rijden met een elektrische auto van Kia

De actieradius van Kia elektrische auto's is indrukwekkend en blijft toenemen met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Modellen zoals de Kia EV6 bieden een bereik van tot wel 510 kilometer op een enkele lading, waardoor ze perfect zijn voor zowel dagelijkse ritten als langere reizen.

Tips om zuinig te rijden

Plan uw route

Maak gebruik van de ingebouwde navigatie in uw Kia of een smartphone-app om de meest efficiënte route te plannen. Vermijd waar mogelijk druk verkeer en omwegen. Sommige navigatiesystemen bieden real-time verkeersupdates en kunnen routesuggesties doen om energie te besparen.

Rijd rustig

Probeer geleidelijk te accelereren en anticipeer op het verkeer om plotseling remmen te vermijden. Hard optrekken en abrupt stoppen verbruiken meer energie. Door een constante snelheid te houden, kunt u het energieverbruik minimaliseren en de actieradius van uw voertuig maximaliseren.

Gebruik regeneratief remmen

Kia's elektrische auto's zijn uitgerust met regeneratief remmen, een systeem dat kinetische energie terugwint tijdens het remmen of uitrollen en deze omzet in elektrische energie om de batterij op te laden. Door de regeneratieve reminstellingen te optimaliseren, kunt u de efficiëntie van uw voertuig verhogen.

Beperk het gebruik van airconditioning en verwarming

Het gebruik van airconditioning en verwarming kan significant bijdragen aan het energieverbruik. Gebruik deze systemen spaarzaam. Overweeg om de voorverwarm- of voorkoelfunctie te gebruiken terwijl de auto nog aan de oplader staat, zodat de gewenste temperatuur wordt bereikt zonder de batterij te belasten tijdens het rijden.

Houd uw auto in goede staat

Regelmatige onderhoudsbeurten zijn essentieel om uw elektrische auto efficiënt te houden. Zorg ervoor dat de banden altijd goed opgepompt zijn tot de aanbevolen druk, aangezien te lage bandenspanning kan leiden tot hoger energieverbruik. Controleer ook regelmatig of de auto geen onnodige lading draagt, omdat extra gewicht het energieverbruik verhoogt.

Maak gebruik van eco-modus

Veel Kia elektrische auto's hebben een Eco-modus die de auto-instellingen optimaliseert voor maximale efficiëntie. Deze modus kan de maximale snelheid, acceleratie en het energieverbruik van de airconditioning en verwarming aanpassen om het energieverbruik te verminderen.

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van het model en de laadcapaciteit kan dit variëren. Met snelladers kunt u in minder dan een uur tot 80% opladen.

Ja, Nederland heeft een uitgebreid netwerk van openbare laadpunten waar u uw elektrische auto kunt opladen. Let wel op dat u hiervoor aangemeld moet zijn. Ontdek meer over laden van elektrische Kia auto´s en meld u direct aan.