De elektrische vloot van Kia wordt veel goedkoper

Kia gaat in de toekomst de prijzen voor elektrische modellen aantrekkelijker maken. Het bedrijf heeft in zijn toekomstplannen gedeeld dat het van plan is kosten te gaan besparen voor EV’s. Kia streeft ernaar om tegen 2030 ongeveer 1,6 miljoen geëlektrificeerde auto’s te verkopen, verdeeld over 15 modellen. Hieronder vallen ook de EV2, EV4 en EV5.

Op 3 manieren kosten besparen

Kia gaat op drie verschillende manieren de kosten besparen voor EV’s. Dit doen zij door de kosten te verminderen van Power Electronics, batterijdiversificatie en het nieuw EV-platform. De kostenvermindering wordt meegenomen in de prijs en die wordt een stuk goedkoper voor de elektrische modellen van Kia.

Power Electronics

Batterij, elektromotor en boordlader

Onder Power Electronics valt de batterij, elektromotor en boordlader van de auto. De grootste kostenvermindering komt vanuit de Power Electronics die de komende jaren stapsgewijs zullen dalen met 10, 15 en 20 procent. Er wordt bespaard op de kosten van ruwe materialen, waardoor er tussen 2022 en 2030 een totale besparing van 45 procent zal ontstaan.

Batterijdiversificatie

Maatwerk op accugebied

Kia is van plan om kosten te besparen door middel van batterijdiversificatie. Het bedrijf zal gebruik maken van verschillende batterijen, afhankelijk van de behoeften van specifieke modellen. Door het gebruik van verschillende batterijen en batterijtechnologieën zal het per model verschillen welke batterij wordt gebruikt. De verschillende modellen zullen over een batterij beschikken die, naast functionaliteit, ook qua vormgeving perfect aansluit op de auto, waardoor deze optimaal functioneert op basis van de behoeften van het voertuig. Kia voorspelt dat dit een besparing van 10 tot 20 procent gaat opleveren.

Nieuw EV-platform

Volgens Integrated Modular Architecture

Naast de kostenbesparing door batterijdiversificatie en op het gebied van Power Electronics, zal Kia ook kosten besparen met de ontwikkeling van een nieuw platform. Het bedrijf ontwikkelt het nieuwe platform volgens Integrated Modular Architecture (IMA). Dit platform is makkelijker om in elkaar te zetten en bevat ook minder onderdelen. Met dit nieuwe platform worden EV-componenten gestandaardiseerd en zullen er modellen zijn die hetzelfde platform met elkaar delen. Dit nieuwe platform kan voor Kia een éxtra kostenbesparing opleveren van 10 tot 20 procent.