Nieuwe Kia Sorento met innovatieve functies en een gloednieuw design

Verkrijgbaar vanaf € 56.195,-

De Kia Sorento is grondig vernieuwd en Kia heeft de nieuwe prijzen bekend gemaakt van deze succesvolle SUV. De Sorento heeft een nieuw interieur- en exterieurdesign gekregen met nog meer gebruiksgemak en comfort. Daarnaast bestaat het interieur uit duurzame materialen, waardoor de impact op het milieu wordt verkleind.

Nieuw design

Het vernieuwde design van de Sorento is geïnspireerd op de ‘Bold for Nature’ designpijler. Kia noemt dit ook wel het ‘Opposites United’ design, waarbij natuurlijke en moderne elementen elkaar versterken. Aan de voorzijde is te zien dat de motorkap is vernieuwd, wat zorgt voor meer volume en een krachtigere uitstraling. Met opvallende koplampen, dynamische richtingaanwijzers en de nieuwe radiatorgrille krijgt de Sorento een vooruitstrevende design. Zowel de voor- als achterbumper hebben een transformatie ondergaan, waardoor de auto een robuustere uitstraling krijgt met extra zelfvertrouwen. De Sorento heeft ook nieuwe wieldesigns en die zijn voortaan standaard 19-inch. Daarnaast zijn de achterlichten van de Sorento ook vernieuwd en zijn de lichten voorzien van diagonale LED’s. De nieuwe voor- en achterlichten zijn samen in harmonie met hun ‘Star Map’ design. Bovendien zijn er drie nieuwe carroseriekleuren toegevoegd: Volcanic Sand, Interstellar Grey en Cityscape Green, waardoor de nieuwe Sorento nu leverbaar is in tien kleuren.  

Vernieuwd interieur

Het dashboard van de Sorento is opnieuw ontworpen met nieuwe afmetingen, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. De nieuwe Sorento is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine.

Vanaf de DynamicLine is de auto voorzien van een gebogen instrumentatrium met een multimode aanraakscherm voor de bediening van de navigatie en de klimaatregeling. Ook is de Sorento voorzien van sfeerverlichting met een keuze uit 64 kleuren. De sfeerverlichting bevindt zich rondom het brede en horizontale ontwerp en ook in de vernieuwde pookknop en in de voorportieren.

Vanaf de ExecutiveLine is de Sorento uitgerust met dual curved displays in combinatie met een 12,3 inch navigatie en infotainment-touchscreen. Daarnaast is de auto uitgerust met een 10-inch head-up display. De ExecutiveLine beschikt ook over nieuwe meervoudige verstelbare relaxstoelen voorin met geheugenfunctie en Aircell-lendensteunen voor optimaal comfort. Standaard beschikt de Sorento over 7-zitplaatsen, maar vanaf de ExecutiveLine wordt ook een variant met 6-zitplaatsen variant aangeboden, waarvan twee aparte stoelen zich bevinden op de tweede zitrij.

Geavanceerde functies

De nieuwe Sorento heeft indruk gemaakt met zijn nieuwe functies voor gebruiksgemak. Via het multimode aanraakscherm is het mogelijk om het infotainmentsysteem te bedienen. Bovendien is de auto voorzien van online navigatie, inclusief Kia Connect, Live Services, Voice Recognition en Bluetooth. Draadloze updates kunnen ook van een afstand worden uitgevoerd, waardoor het niet meer nodig is om deze updates bij de dealer te laten uitvoeren. Daarnaast beschikt de auto over vingerafdrukherkenning, waarmee de bestuurder een gebruikersprofiel kan koppelen.

Op het gebied van veiligheid is de Sorento ook sterk verbeterd. De Sorento is verkrijgbaar met Highway Driving Assist 2.0, inclusief Lane Change Assist en Surround View Monitor met 3D-functie. Ook is Forward Collision-Avoidance Assist 2.0 is beschikbaar voor assistentie bij kruisend en tegemoetkomend verkeer en bij het passeren van voetgangers en fietsers.

Drie uitvoeringen

De vernieuwde Sorento Plug-in Hybrid is in Nederland alleen verkrijgbaar als Plug-in Hybrid. Standaard is de auto uitgerust met de bekende 1.6 T-GDI benzinemotor die is gekoppeld aan een 13,8 kWh batterij. In combinatie met de benzinemotor en het accupakket heeft de nieuwe Sorento een vermogen van 252 pk en een verwachte actieradius van 55 kilometer.

Standaard is de Sorento verkrijgbaar met de DynamicLine. Een rijk uitgeruste uitvoering met adaptieve cruise control, snelwegassistentie, elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, stoelverwarming op de voorstoelen, stuurwielverwarming, parkeersensoren voor en achter en een 12,3 inch full map navigatiesysteem inclusief Kia Connect en Live Services. Ook beschikt deze standaarduitvoering over 19-inch lichtmetalen velgen en een interieur afgewerkt met stof en lederlook in Sage Green en Grey.

De DynamicPlusLine is luxer uitgerust met de aanvullende assistentiesystemen en luxe-functies. Dit omvat elektrisch verstelbare voorstoelen, een Bose® Premium Sound System, een elektrisch bedienbare achterklep met auto-close functie, 12,3-inch curved instrumentendisplay en een elektrisch bedienbaar panoramadak. Opvallend aan deze uitvoering is het privacy glass, de uitgebreide interieurverlichting en de ‘Style’ lederen bekleding.

Met de hoogste uitvoering biedt de ExecutiveLine van Kia stoelventilatie in de voorstoelen, vingerafdrukherkenning, een 360-graden camera, een head-up display, de digital key 2.0, een dodehoekcamera en intelligente parkeerassistentie achter. De stoelen zijn bekleed met zwart nappaleer, en de ExecutiveLine is ook verkrijgbaar als 6-zitter, waarbij de achterbank wordt vervangen door twee luxe ‘captain chairs’.

De vernieuwde Kia Sorento is op alle vlakken vernieuwd: interieur, exterieur en functies. De nieuwe Sorento staat vanaf medio juni in de showrooms van de Nederlandse Kia-dealers. De DynamicLine van de Sorento is verkrijgbaar vanaf € 56.195,-, de DynamicPlusLine vanaf € 60.295 en de ExecutiveLine vanaf €64.895.