De Kia EV9: ‘World’s Best Car for 2024’

Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) heeft de Kia EV9 uitgeroepen tot ‘World’s best Car for 2024’. De jury bestaat uit 75 vrouwelijke autojournalisten die afkomstig zijn uit 52 landen van 5 continenten. Er waren 62 andere concurrerende modellen. Uiteindelijk koos de jury voor de EV9 voor onder andere de goede aerodynamica, efficiëntie, collectie van innovatieve features, het gezinsvriendelijke interieur en, niet te missen, de rijkwaliteit. Deze onderscheiding voor de EV9 benadrukt de veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV.

De EV9 is het topmodel van de groeiende line-up van Kia’s elektrische modellen. De Kia EV9 staat basis voor de transitie van het merk naar het worden van een aanbieder van duurzame mobiliteitssoplossingen. Zo is dit het eerste model met de 3 laadtechnologieën: V2H (Vehicle-to-Home), V2G (Vehicle-to-Grid) en V2V (Vehicle-to-Vehicle). En dankzij het recent geïntroduceerde Kia Charge kunnen de laadtechnologieën worden gekoppeld aan meerdere diensten op het gebied van thuis- en publiekladen.

Vorig jaar, tijdens de WWCOTY-awards van 2023 werd de Kia Niro uitgeroepen tot ‘World’s Best Car for 2023’. De award van de EV9 is dus een mooie opvolger van de triomf van vorig jaar. Naast deze award heeft de EV9 al meerdere onderscheidingen gekregen. Zo was het model een finalist in de ‘Top Drie van de Wereld’ voor de World Car Awards 2024. Daarnaast won de SUV het Gouden Stuurwiel in 2023 in de categorie ‘Gezinsauto’s’. Verder is het ook de Duitse luxeauto van het jaar 2024 en de UK Car of the Year 2024.

Bekijk hier de Women’s World Car of the Year website.