De Kia EV6 wordt vernieuwd

Facelift

De Kia EV6 was het eerste volledig elektrische model van Kia dat in 2021 werd onthuld. In 2023 introduceerde Kia de grootste elektrische SUV tot nu toe, de EV9, die later dat jaar op de Nederlandse markt verscheen. De EV3 wordt op 23 mei van dit jaar onthuld en daarna volgen de EV4 en EV5. De EV6 kan niet achterblijven op de andere EV-modellen en zal binnenkort met een facelift komen.

De Kia EV3 is de volledig elektrische cross-over van Kia. De onthulling van de EV3 vindt plaats op 23 mei 2024 om 12:00 CET. 

Het Opposites United design

De EV6 is inmiddels drie jaar op de Nederlandse markt en was de eerste auto van Kia die is gebouwd op het E-GMP-platform. De auto’s die op dit platform zijn gebouwd, zijn ontworpen volgens het Opposites United design. Het Opposites United design van Kia wordt ook toegepast op de EV9, EV3 en EV5, waarvan de uitvoering zal verschillen ten opzichte van de EV6. Deze verschillen zijn niet alleen gebaseerd op de hoogte van de auto’s, maar ook op andere aspecten van het ontwerp, zoals de verlichting.

Nieuwe voor- en achterlichten

Om de andere EV-modellen van Kia bij te kunnen benen krijgt de EV6 binnenkort een facelift. De EV6 krijgt nieuwe voor- en achterlichten. De grootste verandering vindt plaats bij de koplampen van de EV6, daar heeft Kia veel aandacht aan besteed. De nieuwe koplampen zijn volledig veranderd en hebben een ‘Star Map’ design gekregen. De achterlichten hebben een kleine verandering gekregen en zijn uitgerust met driehoekige punten om op één lijn te komen met de andere EV-modellen van Kia.

Nieuw accupakket

De nieuwe Kia EV6 krijgt een nieuwe accu met een capaciteit van 84 kWh, wat voorheen 77,4 kWh was. Dit betreft het grotere accupakket van de EV6 en komt waarschijnlijk als Long Range met een actieradius van 494 kilometer volgens Koreaanse specificaties. Voor de nieuwe EV6 blijft snelladen hetzelfde als voorheen en met een maximum van 350 kW. De 77,4 kWh variant met 229 pk van de vorige EV6 had een actieradius van 504 kilometer op één lading. Het zal niet verrassend zijn als de nieuwe EV6 een hogere actieradius behaalt. Daarnaast heeft de EV6 een dikkere B-stijl, wat de auto stijver maakt. Ook is de geluidsinstallatie verbeterd en heeft Kia aandacht besteed aan de schokdempers. 

Vernieuwd interieur

Het panoramascherm van de nieuwe EV6 is een klein beetje van vorm veranderd en heeft ook nieuwe lay-outs. De EV6 heeft ook een nieuw stuurwiel gekregen en is de sfeerverlichting ook vernieuwd. Daarnaast beschikt de auto over een nieuwe inductielader, zodat telefoons beter op hun plek blijven. Ook heeft de auto een vingerafdrukscanner waarmee hij kan worden opgestart.