De ‘Best of the Best’-prijs uitgereikt aan de Kia EV9

Red Dot Awards

De elektrische Kia EV9 heeft de ‘Best of the Best’-prijs in de categorie auto’s en motorfietsen weten te bemachtigen. De jury van de Red Dot Awards heeft de prijs aan de EV9 toegewezen vanwege zijn innovatie en baanbrekende ontwerpen. De erkenning is specifiek gericht op het opvallende ‘Opposites United’ design van de Kia EV9. In de designwereld behoren de Red Dot Design Awards tot de meest prestigieuze keurmerken. Elk jaar oordeelt de jury de inzendingen op ontwerpkwaliteit en mate van innovatie.

Unieke eigenschappen van de Kia EV9

De Kia EV9 is een goed voorbeeld van de ‘Opposites United’ designfilosofie met zijn hamonieuze mix van futuristisch design, geavanceerde technologie en duurzaamheid. Met het ontwerp van de EV9 straalt hij vertrouwen en sereniteit uit en heeft hij een futuristische en visionaire aantrekkingskracht door opvallende designkenmerken. Kia heeft de EV9 gecreëerd met een gedurfd en authentiek SUV-karakter. Op het gebied van design overtreft Kia EV9 verwachtingen. Niet alleen qua design, maar ook qua connectiviteit, inzetbaarheid en duurzaamheid.

Een stap dichterbij

Kia wil leider worden op het gebied van duurzame mobiliteit en dat doen zij met hun vlaggenschip, de EV9. Met de ‘Best of the best’-prijs komt Kia een stapje dichterbij dit doel. Voor het team van Kia is de prijs een bewijs dat zij op de goede weg zijn met de introductie van innovatieve en inspirerende mobiliteitsoplossingen. De Kia EV9 is de eerste EV die is gecreëerd op basis van de driestappen Design Sustainability Strategy. Hierbij wordt het gebruik van dierlijk leer geleidelijk eruit verwerkt en worden er tien ‘must-have’ duurzame items toegepast op alle nieuwe modellen.

Een reeks aan prijzen

Met de Red Dot Award die is toegewezen aan de EV9, heeft Kia in totaal 29 Red Dot Awards weten binnen te halen sinds 2009. De Kia EV9 is sinds 2023 op de markt, maar heeft tot nu toe veel verschillende awards binnen geharkt. Eerder dit jaar heeft de EV9 twee awards weten binnen te halen bij de World Car Awards 2024 voor ‘World Car of the Year’ en ‘World Electric Vehicle’. Daarnaast is de auto ook uitgeroepen tot ‘Women’s World Car of the Year 2024’, ‘Family Car of the Year 2023’, North American Utility Vehicle of the Year 2024, ‘UK Car of the Year 2024’ en ‘Duitse luxeauto van het jaar 2024’. De Kia EV9 is pas net op de markt en heeft al een groot aantal prijzen binnengesleept, dat wijst op veelbelovende vooruitzichten.